Kungsängen

Bergvägen 16 – 28
Uppe på Kungshöjden reser sig sju åttavåningshus högt över marken byggda 1967. År 2004-2008 genomgick de en omfattande renovering med nya tak, fönster och inglasning av balkonger samt upprustning av utemiljön. Här finns cirka 340 lägenheter i storlekar 1 rum och kokvrå till 4 rum och kök. Tvättstugor finns på nedre botten i respektive hus. Området, som ligger alldeles intill E18, ligger så högt ovanför den att man inte störs av trafiken. På Bergvägen har man nära till naturen. Endast ett stenkast bort ligger ett skogsområde som lämpar sig väl för promenader. Mellan husen finns stora härliga grönytor med bland annat en grillplats, lekplatser, bollplan och bänkar som inbjuder till en stunds samvaro. För de minsta barnen finns även en öppen förskola i området.
Kungsängens centrum och pendeltågsstation når man på några minuters promenad. Till området hör en parkering och garage där det finns möjlighet att hyra plats.

Ekhammarsvägen, Bergvägen 2 & Gamla Landsvägen 1
De olika gatuadresserna bildar tillsammans ett populärt, lugnt och mysigt område beläget centralt i Kungsängen. Området består av två- och trevåningshus med ett 60-tal lägenheter i storlek 1 -4 rum och kök. På Gamla Landsvägen finns ettor och tvåor och på Ekhammarsvägen samt Bergvägen finns treor och fyror. Området byggdes 1968. 2008 installerades nya fönster. Samtliga lägenheter har tillgång till uteplats eller balkong. På Bergvägen och Ekhammarsvägen når man lägenheterna via trapphus och på Gamla Landsvägen via loftgång eller via egen entré om man bor i markplan. På den trevliga innergården finns en lekplats, grillplats och flera sittplatser att umgås vid.
Området ligger granne med Kungsängen centrum, som har en välutvecklad närservice. Här hittar du flera livsmedelsaffärer, restauranger, gym, bankkontor, vårdcentral, apotek, kommunhuset, Upplands-Brohus huvudkontor med mera. I området finns parkering samt garage att hyra (begränsat antal – kan vara kö till dessa).

Furuhällsvägen 6
Mitt i Kungsängen med storslagen utsikt över Mälaren reser sig vårt populära tiovåningshus. Huset byggdes 2006-07 och här finns 46 lägenheter i storlek 1 – 4 rum och kök som alla har öppen planlösning med mycket ljusinsläpp. Inredning, vitvaror och fönster är i högsta kvalitet och alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare. Samtliga lägenheter utom 1 rum och kök har balkong, på terrassplan finns två lägenheter (en tvåa och en fyra) som istället för balkong har uteplats.
Närmare Kungsängens centrum och dess station går inte att komma. Kungsängen centrum har en välutvecklad närservice. Här hittar du flera livsmedelsaffärer, restauranger, gym, bankkontor, vårdcentral, apotek, kommunhuset, Upplands-Brohus huvudkontor med mera. I bottenplanet på huset finns bland annat en livsmedelsaffär. Vid området finns en parkering dock med begränsat antal platser.

Kungsvägen 1 – 3
Uppe på Kungshöjden finns ett 50-tal lägenheter i storlek 2 – 5 rum och kök fördelat på två åttavåninghus byggda 1993. Här har lägenheterna smakfulla planlösningar, vissa har etagevåning. Flera har en öppning i väggen mellan kök och vardagsrum vilket inbjuder till en trevlig samvaro. Lägenheterna har inglasade balkonger och vissa har en storslagen utsikt över Mälaren. Tvättstuga finns i båda husen. Hos grannområdet (Bergvägen 16-28) finns lekplatser, bollplan och grillplats som boende på Kungsvägen kan nyttja.
På fem minuters promenad når du Kungsängens centrum där du hittar en välutvecklad närservice med det mesta du behöver som bland annat flera livsmedelsaffärer, restauranger, gym, bankkontor, vårdcentral, apotek. Här finns även Kungsängen pendeltågsstation samt Upplands-Brohus huvudkontor. I området finns parkering samt garage.

Kyrkvägen 8 A – C
Det rosa sutteränghuset, som är tre eller fyravåningar högt, innehåller 37 stycken tvårumslägenheter byggda 1989. Huset ligger alldeles intill en stor grönskande innergård som delas med de boende på Ekhammarsvägen, Bergvägen samt Gamla Landsvägen. Samtliga lägenheter har balkong. I huset finns en stor gemensam tvättstuga och vid varje ingång finns hiss. Innergården har en lekplats, grillplats och flera mindre sittplatser att umgås vid. Området ligger granne med Kungsängens centrum, där du finner ett välutvecklat utbud som består av till exempel livsmedelsaffärer, restauranger, gym, bankkontor, vårdcentral, apotek. Här finns även Kungsängen pendeltågsstation samt Upplands-Brohus huvudkontor. Vid området finns parkering och garage.

Kyrkvägen 9 – 11 – Trygghetsboendet
Kyrkvägen 9-11 är vårt så kallade trygghetsboende, ett boende för 70+. Detta har tidigare varit ett serviceboende men håller på att successivt omvandlas till ett trygghetsboende. De flesta lägenheterna är 2 rum och kök men det finns några få lägenheter om 3 rum och kök, alla lägenheterna har balkong. På varje våningsplan (utom på plan 6) finns en tvättstuga. De två husen är byggda 1980 och är sex våningar höga men sammanbundna på nedre botten. Området ligger väldigt centralt placerat vid Kungsängens centrum, nära till vårdcentral, apotek, livsmedelsaffärer, restauranger med mera. På nedre botten finns gemensamhetslokaler bestående av dagcentralen och Kontakten, dessa anordnar aktiviteter som de boende kan delta i. För att få en lägenhet på detta område krävs det att man är folkbokförd i Upplands-Bro kommun och att man fyllt 75 år, lägenheterna förmedlas via en separat kö. (Från att man är 70 år kan man ställa sig i den separata trygghetsboendekön). Vid området finns parkering att hyra.

Svartviksbacken
I Svartviksbacken ligger 89 hyreslägenheter fördelade i arton huskroppar med hög standard och öppen planlösning, byggda 2007. Här finns lägenheter i storlek 2 – 4 rum och kök och alla har egen ingång. Den sluttande terrängen gör att vissa lägenheter har uteplatser medan övriga har stora härliga balkonger. Flera av lägenheterna har utsikt över Svartviken som är en vik i Mälaren. Varje lägenhet har egen tvättmaskin och torktumlare. För barnen finns flera mindre lekplatser och ett litet skogsparti som inbjuder till lek finns mitt i området. Till Kungsängens centrum och pendeltågsstationen är det cirka 700 m. I området finns parkering.

Östervägen nr 64 – 82
Här finns 60 lägenheter i storlek 1-3 rum och kök fördelat på tre hus byggda på slutet av 1950-talet. Området genomgick ett stambyte med tillhörande badrumsrenovering 1998-2000. Gårdarna mellan husen är lummiga och gröna och från vissa lägenheter har man en vacker utsikt över Mälaren och alla lägenheter har balkong i söderläge. De boende har tillgång till två gemensamma tvättstugor. Lägenheterna är eftertraktade och det är lätt att förstå varför. Husen med sin ljusa tegelfasad ligger fint med lummig grönska inpå knuten och samtidigt har man nära till Kungsängen centrum och pendeltågsstationen. I centrum finner du ett välutvecklat utbud bland annat livsmedelsaffärer, restauranger, gym, bankkontor, vårdcentral, apotek.
Området kallas även för ”gamla” Östervägen. I området finns både parkering och garage (begränsat antal – kan vara kö till dessa).

Östervägen nr 2 – 62, 3 – 67
Våra populära fastigheter på Östervägen har olika karaktär och uttryck, gemensamt är att de alla har ljusröda tegelfasader. Utmärkande för ”nya” Östervägen är bland annat terrasslägenheterna som finns längs sluttningen mot Mälaren. Området byggdes under senare delen av 1980-talet och har 140 lägenheter i storlek från 1 rum och kokvrå till 5 rum och kök. Några av ettorna har loft. De flesta lägenheterna har tillgång till terrass eller balkong. Många av lägenheterna har egen ingång från gården eller från loftgång, de övriga har gemensamt trapphus med hiss. Området har 5 gemensamma tvättstugor.
Detta område har ett mycket centralt läge i Kungsängen, flera av lägenheterna har till och med utsikt över torget. Du hittar även Upplands-Brohus huvudkontor i en av byggnaderna, på Östervägen 5.
I Kungsängens centrum finner du ett välutvecklat utbud som består av bland annat finns pendeltågsstationen här och flera livsmedelsaffärer, restauranger, gym, bankkontor, vårdcentral och apotek.
I området finns flera lekredskap och den gröna omgivningen på innergårdarna inbjuder både till lek och umgänge grannar emellan. Vid området finns parkering och garage att hyra (begränsat antal – kan vara kö till dessa).