Bro

Bagarvägen
Här finns 178 lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök, som blev klara för inflyttning 2019. Lägenheterna är inrymda i 7 stycken 4-våningshus med hiss. Läget är attraktivt med cykelavstånd till det mesta och ett stenkast från Bro pendeltågsstation och SL-bussar. På några minuters promenadavstånd har du Bro centrum med vårdcentral, skola, förskola och fritids. Nära till grönområden och Mälarens badplatser.

Varje lägenhet har egen tvättmaskin och torktumlare. De flesta lägenheterna har en rymlig balkong eller uteplats. Boende betalar faktisk kostnad för egenförbrukad el och varmvatten, som debiteras på hyresavin. Parkeringsplatser, med eller utan el, finns att hyra.

Broterassen
Broterassen ligger mitt i Bro Centrum, ovanpå butikslokalerna. Här har du tillgång till en god närservice med de viktigaste funktionerna till exempel apotek, livsmedelsaffär, tandläkare, vårdcentral med mera. Ett stenkast bort finns Brohuset med sporthall, simhall, bibliotek, föreningslokaler och café. Broterassen byggdes 1994 och det finns ett 30-tal lägenheter i storlek 1 – 4 rum och kök, de flesta är dock 2 rum och kök. Lägenhetsentréerna når man från markplanet via trapphus, hiss eller utvändigt belägna trappor. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. En gemensam tvättstuga finns på terrassplanet. Vid området finns en parkeringen där plats ingår i hyran.
Från centrum är det cirka 700 m till pendeltågstationen, där du även finner goda busskommunikationer.

Fasanstigen 37–47
Fasanstigen består egentligen av två olika bostadsområden med skiftande karaktär. År 2003 uppfördes de blå trähusen med nummer 37-47. Här binds lägenheterna ihop med en öppen innergård som inbjuder till att främja grannsämjan. Under 2013 målades fasaderna om. Området består av 30 lägenheter fördelat över 2 och 3 rum och kök. Lägenheterna är välplanerade och påkostade med parkett och klinkers. Varje lägenhet har egen tvättmaskin samt torktumlare i en så kallade tvätt-pelare. Här finns lägenheter både med och utan balkong eller uteplats. I detta område har varje lägenhet en egen värmepanna. Hyresgästen får själv stå för uppvärmningskostnad och kostnad för varmvatten.
Till närmaste busshållplats är det endast cirka 50 m. För dig som har bil så finns möjlighet att hyra plats på Fasanstigens parkeringsplats som ligger alldeles bredvid.

Fasanstigen nr: 1 – 35 & 2 -44
Här finns 258 lägenheter varav drygt 150 är 3 rum och kök i trevåningshus. Liksom sitt grannområde, Örnstigen, stod området klart i slutet av 60-talet. Lägenheterna kommer att totalrenoveras 2023-2025. Läs mer om det under rubriken ”Pågående underhållsprojekt”. Alla lägenheter har tillgång till en väl tilltagen uteplats eller balkong. Centralt i området finns en gemensam tvättstuga.
I området bor många barnfamiljer och det är inte svårt att förstå varför! Närheten till stora grönområden och lekparker samt gräsmattorna mellan gårdarna lämpar sig väl för spring och lek.
Från Fasanstigen når man Bro Centrum på några minuter! Till Bro pendeltågsstation tar det cirka 6 minuter med buss. I anslutning till området finns parkeringar och garage att hyra.

Fågelvägen
Fågelvägens trivsamma små lägenheter med radhuskaraktär byggdes 2001. Det är ett boende som attraherar många unga som ska flytta hemifrån för första gången! Området består utav fyra tvåvånings hus med totalt 36 lägenheter fördelade på 1 och 2 rum och kök. Standarden är enkel men modern. Lägenheterna på övre plan når man via utvändiga trappor med loftgång. Eftersom området ligger i omedelbar anslutning till Örnstigen så delar de tvättstuga och lekplats. Strax intill området ligger en liten närlivsbutik. Ett större utbud av affärer finns i Bro Centrum som ligger cirka 500 m från Fågelvägen.

Målarvägen
Här finns 40 lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök, som blev klara för inflyttning 2019. Lägenheterna är inrymda i 2 stycken 4-våningshus med hiss. Läget är attraktivt med cykelavstånd till det mesta och ett stenkast från Bro pendeltågsstation och SL-bussar. På några minuters promenadavstånd har du Bro centrum med vårdcentral, skola, förskola och fritids. Nära till grönområden och Mälarens badplatser.

Varje lägenhet har egen tvättmaskin och torktumlare. De flesta lägenheterna har en rymlig balkong eller uteplats. De boende betalar faktisk kostnad för egenförbrukad el och varmvatten, som debiteras på hyresavin. Parkeringsplatser, med eller utan el, finns att hyra.

Råbystigen
Råbystigen är ett grönt och lummigt bostadsområde med treplanshus och cirka 417 lägenheter. Allt från 1 till 5 rum och kök finns här och de har tillgång till 11 fristående tvättstugor. Området byggdes under början av 1970-talet och har genomgått en större ombyggnad under första delen av 1990-talet och under 2010 -2011 relinades även hela området. De boende i markplan har tillgång till egen uteplats med plats för lite odling och lek. De som inte har egen uteplats har balkong och även tillgång till härliga lummiga innergårdarna på området. Här samsas de boende med viss biltrafik då en del parkeringsplatser och garage finns inne i området.
För barnen finns en mindre lekplats och i nära anslutning finns även Råbyparken. Råbyparken är en mötesplats för lite äldre barn och ungdomar där man kan leka och spela bollspel eller bara ”hänga” med kompisarna. Här finns bland annat en volleybollplan, basketplan, klätterställning, rutschkana, gungor och många sittplatser.
Råbystigens bostadsområde är det område som ligger närmast vårt områdeskontor och Bro Centrum.
Till området hör en parkering och garage där det finns möjlighet att hyra plats.

Örnstigen
Örnstigens bostadsområde består av trevåningshus med cirka 140 lägenheter i alla storlekar, de flesta är dock på 3 rum och kök. Här finns flera fina små ettor med prisvärd hyra som passar för den som flyttar hemifrån första gången. Området stod klart i slutet av 1960-talet men området relinades under 2008-09. Lägenheterna på nedre botten har tillgång till väl tilltagna egna uteplatser och övriga lägenheter har balkong. Mellan husen finns lummiga grönytor och sommartid står växterna i full blom. I området finns en mindre lekplats för de små barnen och Råbyparken, som ligger ett stenkast bort. Råbyparken är en mötesplats för lite äldre barn och ungdomar där man kan leka och spela bollspel eller bara ”hänga” med kompisarna. Här finns bland annat en volleybollplan, basketplan, klätterställning, rutschkana, gungor och många sittplatser. På området finns en gemensam tvättstuga.
Från Örnstigen har man lika nära till naturen och skogen som till Bro Centrum. Bro Station når man via en kort promenad eller med några minuters bussresa. Till området hör en parkering och garage där det finns möjlighet att hyra plats.