Vanliga frågor och svar

Finns det några lediga lägenheter?
Alla lediga lägenheter presenteras på vår hemsida. Du får själv bevaka och anmäla intresse, vilket också görs på hemsidan.

Hur anmäler man sig till bostadskön?
Du anmäler dig på vår hemsida. Fyll i formuläret som heter Kundanmälan. Hur du gör detta rent praktiskt kan du läsa under sidan:
Så här går det till att söka bostad >>

Hur anmäler man sig till Trygghetsboende-kön?
* Är du redan registrerad i vår vanliga bostadskö eller boende hos oss?
Då loggar du in på Mina sidor och aktiverar kön Trygghetsboende. Dagen då du aktiverar dig i denna kö är ditt ködatum.
Direkt till Mina sidor >>

* Är du ny kund?
Fyll i formuläret som heter Kundanmälan. Hur du gör detta rent praktiskt kan du läsa under sidan:
Så här går det till att söka Trygghetsboende >>

Hur lång är väntetiden ?
Väntetiden på bostäder varierar och beror på tillgång och efterfrågan.  Just nu är tillgången på bostäder ganska liten och det gör att väntetiden är minst 10 år.

Jag är i behov av en lägenhet snabbt och kan flytta in omgående!
Vi har Ledigt Direkt som är lägenheter med snabb inflyttning (oftast inom några veckor). Här är det inte kötid som gäller utan lägenheten lottas ut bland dem som har gjort en intresseanmälan inom 24 timmar.

Kan man få förtur?
Nej, Upplands-Brohus beviljar inte några förturer.

Vilken plats har jag i kön?
Vi kan inte tala om för dig vilken plats du har i kön. Varje lägenhet får sin egen unika kö baserat på hur lång kötid de personer som söker just den lägenheten har. För att försöka ge ett tydligare svar på frågan finns ett exempel nedan.

Låt oss säga att du ställde dig i kö 2004-08-01 (dvs. den dag då du gjorde din kundanmälan). Nu har du gjort intresseanmälningar på 2 st lägenheter som du är intresserade av. De två lägenheterna är 2 rok på Östervägen i Kungsängen och 2 rok på Råbystigen i Bro. När anmälningstiden gått ut ser vi vilka som har sökt varje lägenhet samt hur länge varje person har stått i kö. Anmälningarna till lägenheterna ser ut enligt följande:

2 rok på Östervägen 2 rok på Råbystigen
plats namn datum plats namn datum
1 Lena 2001-06-23 1 Kalle 2002-01-01
2 Peter 2002-09-15 2 Lisa 2003-12-31
3 Anna 2003-08-26 3 DU 2004-08-01
4 Sven 2004-06-01 4 Stina 2004-09-10
5 DU 2004-08-01 5 Lotta 2005-01-12

Som du ser har du två olika platser i kön beroende på vad de andra som sökt samma lägenhet har för kötid. För lägenheten på Östervägen hamnade du som sökande nummer 5 och för lägenheten på Råbystigen hamnade du som sökande nummer 3. Ibland kan det till och med vara så stor skillnad att du hamnar på plats nummer 1 för en lägenhet och inte ens kommer med bland de 10 första på en annan lägenhet.

Vad innebär Trygghetsboende?
Detta är ett boende för dig som är 70+. Läs mer här >>

Vad betyder ”Köpoäng plats 10, 2160”
Det betyder att den som just nu står på plats nr 10 har den köpoängen. I det här exemplet har alltså den personen som just nu står på plats nr 10, 2160 poäng. På det viset kan du jämföra med din egen köpoäng och få en liten fingervisning om hur du ligger till. Det är de 10 med längsta kötiden som får ett erbjudande.

Har du problem att logga in?
Kolla följande:
1. Om du har skickat efter nya inloggningsuppgifter flera gånger, var noga med att du verkligen använder de uppgifter som skapades senast för det är BARA de som fungerar. Tidigare inloggningsuppgifter som systemet genererat fungerar INTE.
2. Var noga med att skilja på små och stora bokstäver.
3. Om det i ditt lösenord förekommer bokstaven o så kan det ju också vara en nolla. Samma sak gäller för bokstäverna i som lika gärna kan vara siffran ett. Här kan du behöva testa dig fram och  prova olika varianter.
4. Använd INTE copy-paste (kopiera-klistra in).