Så här går det till att söka trygghetsboende

Vad innebär ett Trygghetsboende?
Upplands-Brohus har ett Trygghetsboende centralt beläget i Kungsängen på Kyrkvägen 9-11, detta är ett boende för 70+ / 75+.

Köregler

  • Du måste vara folkbokförd i Upplands-Bro kommun
  • Du kan ställa dig i kön när du har fyllt 70 år (för gifta/sammanboende räcker det med att den ena parten uppfyller gränsen)
  • Du kan hyra en lägenhet när du har fyllt 75 år (för gifta/sammanboende räcker det med att den ena parten uppfyller gränsen)
  • Du får ej tillgodoräkna dig ev. tid som du bott hos oss eller den tid som du stått i vår ”vanliga” kö
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo hos Kronofogden
  • Du ska ha ett skötsamt nuvarande boende

Ställa dig i kön
Är du redan registrerad i vår vanliga bostadskö eller boende hos oss?
Då loggar du in på Mina sidor och aktiverar kön Trygghetboende. Dagen då du aktiverar dig i denna kö är ditt ködatum.
Direkt till Mina sidor>>
Är du ny kund?
Då gör du en Kundanmälan, och vid steg 1 väljer du kön Trygghetsboende.
Direkt till Kundanmälan >>

Medsökande
Båda måste fylla i varsin kundanmälan och ha skapat Mina sidor  för att kunna koppla ihop sina ansökningar. Vid nyregistrering kan man välja att direkt koppla ihop sig med sin medsökande genom att fylla i medsökandes personnummer i rutan för Medsökande. Står du redan i kön och vill koppla ihop dig med en medsökande loggar du in på Mina sidor och ändrar det under Mina uppgifter.

Söka ledig lägenhet
För att se om det finns någon ledig lägenhet i Trygghetsboendet klickar du på sidan Sök ledigt. Under Välj kö väljer du Trygghetsboende, då får du upp de ev. lediga lägenheter vi har. Under förutsättning att det finns lediga lägenheter, läggs de ut på tisdagar och torsdagar.

Byta lägenheten?
Det är begränsad bytesrätt p.g.a. att Kyrkvägen 9-11 ska behålla sin funktion som ett Trygghetsboende. (Det kan finnas möjlighet att byta inom Trygghetsboendet men dock inte mot någon annan typ av boende).