Information om Bro

Information om Bro
Upplands-Bro kommun ligger naturskönt i Mälardalen, ett par mil utanför Stockholms city. Här kan du få det bästa av två världar. Kommunen erbjuder 13 mil Mälarstrand, flera badplatser och många skärgårdsöar. Upplands-Bro är också en av de mest expansiva kommunerna i Stockholms län. Det byggs både bostäder i de två tätorterna Bro och Kungsängen och det satsas på sport och fritid med bland annat galoppbanan Bro Park eller golfbanan Bro Hof Slott. Kommunen kännetecknas av lugna och barnvänliga områden med närhet till natur och närservice, och samtidigt ha pendlingsavstånd till storstadens puls.

Skolor och barnomsorg
Ett flertal förskolor finns i Bro, både i kommunal regi, fristående och familjedaghem. Närmaste förskola är Rosenängen förskola. I förskolegruppen Östra Bro finns också förskolan Blomman och Finnstaberg. Närmaste grundskola är Finnstaskolan åk F-5 samt Broskolan åk 6-9. Alla skolor har fritidsverksamhet och för tonåringar finns tre fritidsgårdar samt Ungdomens Hus. Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen och erbjuder ca 10 olika program.

Kommunikationer
Pendeltåg från Bro station till Stockholm C går varje halvtimme och resan tar ca 30 min. Buss 554 går på morgonen från Bro till Kista och tvärtom på eftermiddagen/kvällen. Med bil tar man sig via E18 till Stockholm på ca 35 minuter eller till Västerås på ca 45 minuter. Nu finns även en ny motorvägsavfart på östra sidan om Bro, som gör restiden till Stockholm kortare.

Natur och fritid
I Bro finns goda möjligheter för en aktiv fritid. Här finns naturreservat, motionsspår och ett stort föreningsliv. I både Kungsängen och Bro finns nya moderna idrottsanläggningar där många föreningar tränar inom olika sporter; som tex fotboll och friidrott. Här finns även tennishall, träningscenter och badhus med upplevelsebad. I närområdet finns Hällkana friluftsområde och Lejondalssjön med badplats. Där kan man även åka skridskor och längdskidor vintertid. I omgivningen finns flera ryttarföreningar, välkända golfbanor som Bro-Bålsta och Bro Hof Slott samt galoppbanan Bro Park som öppnade 2016. Mälaren erbjuder sommartid fantastiska möjligheter till båtliv då det finns ett flertal båtklubbar i kommunen.

Affärer och restauranger 
I Bro centrum finner man en bra mataffär, ett par restauranger och annan service som apotek, florist, frisör, kemtvätt och optiker. I centrum finns även vårdcentralen, biblioteket och kulturhuset. Vid motorvägen finns Willys-huset med stormarknad och ett par butiker. Vill du shoppa finns fler butiker i Bålsta centrum och framförallt vid Barkarby Handelsplats i bl a IKEA och Stockholm Quality Outlet.

Kultur och nöjen
I Upplands-Bro finns sex medeltida kyrkor och flertalet runstenar för den som vill upptäcka vår historia. Längs vandringsleden Upplands-Broleden finns också kulturhistoriska miljöer och möjlighet till fågelskådning. I både Bro och Kungsängen finns nya kulturhus med utbud som sagostunder, utställning.