Att söka trygghetsboende

Upplands-Brohus har ett trygghetsboende centralt beläget på Kyrkvägen 9-11 i Kungsängen. Det är ett boende för dig som fyllt 75 år.

Köregler

 • Du måste vara folkbokförd i Upplands-Bro kommun
 • Du kan ställa dig i kön när du har fyllt 70 år (för gifta/sammanboende räcker det med att den ena parten uppfyller gränsen)
 • Du kan hyra en lägenhet när du har fyllt 75 år (för gifta/sammanboende räcker det med att den ena parten uppfyller gränsen)
 • Du får ej tillgodoräkna dig ev. tid som du bott hos oss eller den tid som du stått i vår ”vanliga” kö
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du ska ha ett skötsamt förflutet i ditt nuvarande boende

Medsökande
Båda måste fylla i varsin kundanmälan och ha skapat konto på Mina sidor för att kunna koppla ihop sina ansökningar. Vid nyregistrering kan man välja att direkt koppla ihop sig med sin medsökande genom att fylla i medsökandes personnummer i rutan för Medsökande. Står du redan i kön och vill koppla ihop dig med en medsökande loggar du in på Mina sidor och ändrar det under Mina uppgifter.

Innan du kan göra intresseanmälan på lediga lägenheter
Innan du kan anmäla ditt intresse på en lägenhet måste du ladda upp följande intyg/dokument på Mina sidor (observera att dina uppladdade dokument och intyg ligger kvar i våra system i 6 månader. Därefter måste du ladda upp nya aktuella intyg som du fortsatt vill göra intresseanmälningar på lägenheter):

 1. Intyg/dokument om din inkomst
  Här bifogar du intyg som styrker att du har tillräcklig inkomst. Se vår uthyrningspolicy för godkända inkomstslag.
 2. Intyg om antal medlemmar i hushållet
  Du behöver ladda upp ett familjebevis så vi vet att antalet medlemmar i hushållet är rimligt i förhållande till lägenhetens storlek. Familjebevis beställer du hos Skatteverket, klicka på Familjebevis på denna sida >>
  Behöver du hjälp med att ladda upp dokument, eller har andra frågor, kontakta Kundservice och boka en tid så hjälper vi dig.

Byta lägenheten?
Det är begränsad bytesrätt på grund av att Kyrkvägen 9-11 ska behålla sin funktion som ett trygghetsboende. (Det kan finnas möjlighet att byta inom trygghetsboendet men dock inte mot någon annan typ av boende).