Grannstödsbilen för ökad trygghet

Sedan 2010 har vi sett Grannstödsbilen rulla fram i våra bostadsområden i Upplands-Bro kommun. Vad är då Grannstöd?

Grannstöd är ett samarbete mellan Polisen, Upplands-Bro kommun och Upplands-Brohus i syfte att verka brottspreventivt. Genom att frekvent synas i olika bostadsområden är Grannstödsbilen en viktig aktör för kommunen då de snabbt kan identifiera och rapportera trasiga lampor, klotter, skadegörelse och nedskräpning i utemiljön. Genom samarbetet med Polisen kan Grannstödsförarna snabbt få information om aktuella händelser och få speciella anvisningar kring vilka områden som är aktuella att besöka för att öka tryggheten. Till exempel kan de stötta polisen i områden där det varit inbrott genom sin närvaro samt för att samtala med medborgarna eller dela ut informationsblad och liknande.

Grannstödsförarna arbetar ideellt har genom sitt uppdrag fått utbildning i Första hjälpen och är även SMS-livräddare. I Grannstödsbilen finns bland annat utrustning som mobiltelefon, hjärtstartare, ficklampa, kamera, brandsläckare, brandfilt mm.

För att engagera sig och bli en Grannstödsförare kontaktar du polisen i Lokalpolisområde Järfälla/Upplands-Bro för mer information.

 

Skrivet av
Detta inlägg har lästs 62 gånger